Στα πρότυπα της Πόρτο η ακαδημία του Παναθηναϊκού


Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιάννη Σαμαρά με τους τεχνικούς των υποδομών στις εγκαταστάσεις της Παιανίας με τον τεχνικό διευθυντή του Τριφυλλιού να ανακοινώνει πολλές καινοτομίες ενόψει της νέας σεζόν η οποία θα ξεκινήσει επίσημα στις 18 Ιουλίου.

Ανάμεσα στα όσα συζήτησαν τη Πέμπτη το πρωί ο Δημήτρης Γόντικας και ο Γιάννης Σαμαράς ήταν η πιο ενεργή αξιοποίηση της ακαδημίας του Παναθηναϊκού και των προπονητών της από τη πρώτη ομάδα από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Κάτι το οποίο από ότι φαίνεται είχε στο μυαλό του και ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής των υποδομών του Τριφυλλιού καθώς μια μέρα αργότερα, την Παρασκευή στη συνάντηση που είχε με τους προπονητές των ακαδημιών στάθηκε αρκετά σε αυτό το κομμάτι και στο πως η πρώτη ομάδα και η ακαδημία θα έρθουν πιο κοντά. Πως θα γίνουν ένα και όχι μόνον όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι των υποδομών αλλά την εν γένει λειτουργία της.

Παναθηναϊκός… όπως Πόρτο

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Σαμαράς ο Παναθηναϊκός και από τη στιγμή που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βρίσκεται στο τιμόνι της πρώτης ομάδας θα δουλέψει στα πρότυπα της Πόρτο από εδώ και στο εξής με την πιο μεγάλη καινοτομία όπως ανακοίνωσε ο τεχνικός διευθυντής των υποδομών από εδώ και στο εξής θα είναι η ένταξη των προπονητών των υποδομών στη προπόνηση της πρώτης ομάδας, σαν συνεργάτες του Φερέιρα, ενώ δεν αποκλείεται και κάποιοι εκ των προπονητών της ακαδημίας να μετέχουν και στη προετοιμασία του Τριφυλλιού και να μεταβούν και στο Κιτσμπούελ.

Στη συνάντηση μετείχαν οι προπονητές των ακαδημιών Ταράσης, Σάμιος, Φρατζέσκος, Μαραγκός, Γιάνγιανιν, Κυριαζής, Γράμμος, Αγριόγιαννης, Λάππας, Παπαδάκης ενώ απουσίαζαν οι Ρότσα, είναι στην Αργεντινή, Βονόρτας, παρακολουθεί σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ και Σίσκος.

“Να συνεχίσουμε έτσι”

Ο Γιάννης Σαμαράς τόνισε στους προπονητές των ακαδημιών αρχικά: “Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάνατε όλη τη σεζόν. Δουλέψατε πολύ καλά και κάναμε πολύ μεγάλα άλματα μέσα σε οχτώ μήνες. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας θα βγάλουν καρπούς σε 2-3 χρόνια. Η διαφορά στην δουλειά που έχουμε κάνει είναι τεράστια. Θέλω να συνεχίσουμε και την επόμενη σεζόν στους ίδιους ρυθμούς και να δουλεύουμε σαν ομάδα”.

Οι τεχνικοί της ακαδημίας εξέφρασαν και αυτοί την ικανοποίηση τους στον Γιάννη Σαμαρά για τη συνεργασία που είχαν στη διάρκεια της σεζόν και ο Σαμαράς συνέχισε αναλύοντας το πλάνο της επόμενης περιόδου.

Η καινοτομία

Συγκεκριμένα μίλησε για τη καινοτομία που θα υπάρξει με τη παρουσία προπονητών από τις ακαδημίες στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας την επόμενη σεζόν για να δουλεύουν πάνω σε κάποια κομμάτια και ίσως ένας-δυο προπονητές βρεθούν και στη προετοιμασία του Τριφυλλιού ως άμεσοι συνεργάτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και η Πόρτο τα τελευταία χρόνια και σαφώς φέρνει την πρώτη ομάδα πιο κοντά στην ακαδημία και το αντίστοιχο καθώς επίσης και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα πιο κοντά στους προπονητές των ακαδημιών. Κάτι το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σίγουρα θα αποτελέσει καινοτομία τη νέα σεζόν.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τα τμήματα που θα έχουν οι προπονητές τη νέα περίοδο δεν υπήρξε σαφής ανακοίνωση από τον Γιάννη Σαμαρά ο οποίος είπε πως προς το παρών οι τεχνικοί μένουν όπως έχουν στην ακαδημία αλλά περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν στις 29-30 Ιουνίου και μετά την συζήτηση που θα έχει ο Σαμαράς με τον Φερέιρα έτσι ώστε και ο ίδιος να δει τι θα γίνει με την ακαδημία. Όπως σημείωσε όμως όποιος και να είναι στο κάθε τμήμα θα υπάρχει κυκλική πορεία όλων των προπονητών σε όλα τα τμήματα στην διάρκεια της σεζόν.

Στις 18 Ιουλίου η πρώτη

Αναφορικά με τη νέα σεζόν η πρώτη της επόμενης περιόδου θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου με τους Νέους να ανοίγουν την αυλαία ενώ 4-5 μέρες αργότερα θα γίνει η πρώτη της ομάδας των Εφήβων. Στις 10 Αυγούστου θα υπάρξει η έναρξη του τμήματος 1996-97 και στις 17 Αυγούστου το τμήμα 1998-99 ενώ στις 22 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη προπόνηση του γκρουπ 2000-01.

Τα τμήματα των Νέων και των Εφήβων κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους θα πάνε 5 μέρες σε προπονητικό κέντρο εκτός Αθηνών για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενώ όλα τα τμήματα της ακαδημίας θα πάνε τέσσερις μέρες τον Αύγουστο στο Σοφικό Κορινθίας. Συνδυάζοντας τις προπονήσεις των τμημάτων με την γνωριμία όλων των παιδιών που θα ενταχθούν του χρόνου στην ακαδημία.

Από εκεί και πέρα ο Σαμαράς εκτός της συνάντησης που είχε με τους προπονητές των ακαδημιών τα είπε εν συνεχεία και με το ιατρικό τιμ των ακαδημιών.

Source: prasinanea.gr

Leave a Reply